fbpx

Cum puteți depune o cerere nouă de concediu și cum poate fi aprobată?

În acest articol vă vom prezenta modul cum puteți depune o cerere de concediu în aplicație și cum poate fi aprobată sau respinsă de către responsabilul echipei.

Pasul 1. Adăugarea unei cereri de concediu

Cererea de concediu poate fi adăugată atât de către angajat cât și de managerul acestuia, în funcție de situația respectivă.

Din meniul din stânga se alege meniul Zile de concediu > Cereri zile concediu

Accesați apoi butonul din dreapta sus Adaugă cerere și se va deschide un popup unde adăugați intervalul dorit și opțional o notă

2. Aprobarea sau respingerea unei zile de concediu

Accesați meniul Moderare zile cencediu > Lista zile concediu de moderat

Apoi consultați lista zilelor de concediu care așteaptă moderarea.

(notificările privind cererile de concediu se trimit și către mailul persoanei responsabile cu moderarea acestora)

Filtrele vă permit să faceți diverse selecții pentru a rafina lista în funcție de dată, echipă, etc

De la submeniul Acțiuni puteți aproba / respinge/ șterge cererea de concediu . De asemena puteți adăuga o notă, opțional.

Aplicația va transmite către angajat aprobarea sau respingerea cererii de concediu pe mail și prin notificare în aplicație.

5. Raportul lunar al zilelor de concediu

Aplicația oferă un raport al zilelor de concediu efectuate în fiecare lună. Acesta poate fi generat la nivel de Departament sau Echipă și poate fi exportat ulterior în format Excel (xlsx)

Fiecare angajat (user) are afișate în dashboard statisticile zilelor sale de concediu pe anul în curs precum și situația cererilor de concediu depuse.

 

Pentru a putea facilita planificarea concediilor și zilelor libere fiecare angajat are acces la calendarul echipei din care face parte unde poate vedea toate zilele de concediu aprobate ale celorlalți membri ai echipei sale.

Astfel, dacă la nivel de echipă există reguli privind numărul maxim de persoane care pot absenta simultan ( de exemplu doi angajați din echipă pot lipsi simultan pentru a nu afecta activitatea curentă), nu va mai putea depune cereri de concediu în zilele în care sunt deja două cereri aprobate.

Distribuie: